Velünk gyorsulj, ha „adrenalinre” van szükséged!
Futóverseny Csopak 2010.07.17.

Kép  2009. első öt havának statisztikai adatai alapján a balesetek 28 %-át gyorshajtás, 24 %-át az elsőbbségi szabályok megszegése, 14 %-át pedig a kanyarodási szabályok meg nem tartása miatt követték el. Arányaiban véve a legtöbb balesetet a személygépkocsi vezetők (67 %), a kerékpárosok (9 %) és a tehergépkocsi vezetők (8 %) okozták, a gyalogosok részaránya 5 % volt.
Hogyan lehetne rávenni az autósokat arra, hogy betartsák a sebességi korlátokat? Ezt a kérdést tette fel a Közlekedési Kollégium Egyesület. Az egyesület javaslata arra épít hogy az embereket könnyebb úgy rávenni valamire, ha szórakoztatjuk őket, örömet nyújtunk nekik.Ezt a célt szolgálja az egyesület által tervezett „Velünk gyorsulj!” futóverseny.
A kutatások alátámasztják hogy a fiatal férfi vezetők (17-25 év) a leggyakoribb gyorshajtók. Minden évben fiatal férfiak százai sérülnek meg, valamint szenvednek halálos balesetet a sebesség túllépéssel összefüggésben. A kiíráshoz kapcsolódó " Velünk gyorsulj!” kampány segít tudatosítani, hogy a gyorshajtás társadalmilag elfogadhatatlan.
Magyarországon a futás a legnépszerűbb szabadidősportok közé tartozik, hiszen nem kell más, csak egy jó cipő, s már indulhat is az egészségéért tenni akaró bátor vállalkozó. A sport amellett, hogy megelőzi a keringési, szív- és érrendszeri betegségeket, hobbinak sem utolsó, a mozgás közben termelődő adrenalin jótékony hatással van a napi közérzetre.
A sportág híveinek egyre növekvő tábora a napi rendszerességgel elvégzett tréningek mellett szívesen teszi próbára kitartását különböző utcai futóversenyeken: a maratoni, félmaratoni, valamint kisebb távú megmérettetések több ezres tömegeket mozgatnak meg. Ilyenkor együtt áll rajthoz a pénzdíjért harcba szálló profi versenyző a babakocsit futva toló családapával.

„Velünk gyorsulj” roadshow 2010. május 20-25.

Az ügy érdekében megnyert sportolók felkeresik a roadshowban szerepelő települések iskoláit, valamint bevásárlóközpontokat, ahol előadást tartanak a gyorshajtás veszélyeiről. A kampány elősegíti a szemléletváltozást, és ösztönzi a fiatal autóvezetőket hogy biztonságosabb közlekedésre törekedjenek a közutakon.

Néhány ok a csatlakozásra : KIÍRÁS
  • Bárhol és bármikor űzhető, legyen szó akár városi terepről vagy erdei ösvényekről.
  • Nem kellenek hozzá drága gépek, csupán egy jó futócipő és egy kis elszántság.
  • Az egyik legegészségesebb mozgásforma, mivel szinte minden izmodat átmozgatja.
  • Növeli az állóképességet, formálja az alakot, és kiváló zsírégető mozgás.
  • Növeli a teherbíró képességed, javítja a szív- és érrendszeri funkciókat.
  • Segít a stressz levezetésében, lassítja az öregedési folyamatokat.
  • Csökkenti a visszérképződés esélyét, csökkenti a koleszterinszintet, erősíti az immunrendszert.
  • Fokozza az anyagcsere-működést, ezáltal segít szervezeted méregtelenítésében.