2009.03.23

Robog az Art Express- egy kiállítás ami mozgásban van

Kép A Berlinben élő Gabriel Heimler és az MGM Art által kezdeményezett vándorkiállítás idén tavasszal startolt a Janowitzbrücke Pályaudvaron, és hamarosan megérkezik Párizsba, majd Pekingbe, onnan pedig Essenbe, ahol 2010 júniusában az Európa kulturális fővárosa rendezvénysorozat egyik eseménye lesz.
Tizenöt művész három-három alkotásában gyönyörködhettünk decemberben és januárban a Lukács fürdő medencéiben úszkálva. A festmények, fotók, printek, szobrok berlini, budapesti, párizsi és esseni művészek munkái voltak, melyek szubjektíven jelenítitették meg a várost, ahová emigráltak, ahol élnek alkotóik.

A művészenként kiállításra kerülő egységes formátumú három alkotás, különböző stílusirányzatokat képvisel. Két dolog azonban közös bennük: az elidegenedő emlékezet és a migrációs élmény megjelenítése. Így válnak a művészek ezáltal városaik kultúr-nagyköveteivé.

Hogy senki ne maradjon ki, soroljuk fel az alkotókat a meghívóról: Kani Alavi, Ben-Ami Koller, Gabriel Heimler, Sarah Harper, Leyla Mahat, Maus Zsófia, Méhes László, Triny Prada, Dagmar Schenk-Güllich, Julia Schwarzmann, Veszeli Lajos, Zeynep Yüksel, Sinkovics Ede, Péli Barna, Gálbovy Attila, Stefan Hameseder. Magyar füleknek, szemeknek is vannak köztük jó nevű művészek.

Az Art Express a tervek szerint,  2009. szeptember 17-én érkezik Párizsba, ahol két hétig lesz megtekinthető a párizsi d'Orsay múzeumban.

A mappában található képek előnézete Art Express képgaléria