2012.11.18

Nemzetközi Közlekedéslogisztikai Konferencia 2012.

A Magyarországi Logisztikai Szolgáltató Központok Szövetsége 2012. október 11-12-én, Velencén rendezte meg a közlekedési és logisztikai szakma egyik legkiemelkedőbb és legpatinásabb eseményét, a Nemzetközi Közlekedéslogisztikai Konferenciát, melynek fővédnökségét Schváb Zoltán közlekedéséért felelős helyettes államtitkár úr vállalta fel (Nemzeti Fejlesztési Minisztérium).

velence.jpg

A közlekedési alágazatok együttes megjelenítése mellett az idei konferencia középpontjában olyan nemzetgazdasági jelentőségű kérdések álltak, mint a magyar vasút és a távol-keleti vasúti forgalom kapcsolata, a Budapestet délről elkerülő vasúti körgyűrű (közismert nevén a V0). Ahogy a konferencia mottója „2011-2012, tudtunk-e lépni egyről a kettőre?” is felteszi a kérdést, az elhangzó előadásokkal megpróbáltuk áttekintve értékelni az elmúlt és idei év szakmai kérdéseit, a jövőbe tekinteni és feltárni a lehetőségeket, választ adni a kérdésekre.

A főbb témakörök:

- Az MLSZKSZ koordinálásával célegyenesébe érkezett a V0 megvalósíthatósági tanulmányán dolgozó szakértői csapat munkája. A szakértők és a kormányzat képviselői a velencei konferencián hozzák nyilvánosságra az eddigi eredményeket.
- Magyarország és a távol-keleti vasúti áruszállítás lehetőségei, Záhony szerepe.
- A használatarányos útdíj bevezetésének kérdésköre, és az intermodális szállítás versenyképessége.
- A Nemzeti Közlekedési Hatóság szerepe a logisztikai versenyképesség területén.
- Az Európai Unió közlekedésfejlesztési irányai.
- A „magyar Duna” a külföldiek szemével, és a kitörési irányok.
- A konténerszállítás közlekedésbiztonsági kérdései.
- Hazánkban működő autógyárak, autóipari beszállítók logisztikája.
- Távközlési logisztika.