2009.05.05

Mérleg a megállókban

Mit szólnánk ha valaki a tudtunk nélkül világgá kürtölné az utcán, hogy éppen mennyivel nyomunk többet a kelleténél? Na persze, ha top formában vagyunk, talán még örülnénk is neki, de így a húsvéti lakomák után egy hónappal nem hiszem, hogy sokan lennének így ezzel. A komolyabb súlyproblémákkal küzdőkről nem is beszélve, akikről végképp nem tudom elképzelni, hogy jól reagálnának egy olyan reklámra, amely a buszmegállóban megmutatja a többi utasnak, hogy éppen mennyivel nyomnak többet a kelleténél.

Kép

Egy amszterdami fitness center mégis épp ezt a módját választotta a tagtoborzásnak. A buszmegállókban mérleggé alakított padokat helyeztek el, amelyekre a gyanútlan utasok lehuppanva azonnal egy reklámüzenet részeivé váltak, hiszen a súlyuk megjelent a buszmegállóba telepített city light poszter kijelzőjén. Biztosan sokan voltak, akik csak egy jót mosolyogtak az ötleten, de nem csodálkoznék, ha ezzel az akcióval jó néhány ügyfelet is elveszített volna a hálózat. Mi mit szólnánk, ha mondjuk az Oktogonon várakozva a súlyunkat méregetnék a villamosra várók?

addict