Aktualitás

Cikkek

2009.04.10

Intelligens autókkal, egy balesetmentes Európáért?

/ Menüpont: Aktualitás
Kép Valamennyi európai polgár szeretne biztonságos utakon közlekedni. Csökkenthető‑e a közúti balesetek száma Európában? Gurmai Zita témában készített jelentése szerint mindenképpen! A képviselőasszony éppen ezért maradéktalanul támogatja az Európai Bizottság 2007-ben elindított „Intelligens autó” kezdeményezését.

2009.03.29

Az Európai Parlament állásfoglalása az Izraellel közös légtér kialakításáról

/ Menüpont: Aktualitás

Kép Az Izraellel közös légtér kialakításáról szóló közleményében az Európai Bizottság Izraellel való átfogó, nyílt légiközlekedési megállapodás megtárgyalását és megkötését javasolta, és felkérte a Tanácsot, hogy engedélyezze a Bizottság számára egy ilyen megállapodásra irányuló tárgyalások megkezdését.

2009.03.28

Utazó munkavállalók

/ Menüpont: Aktualitás

Kép Az EU Közlekedési és Idegenforgalmi Bizottsága megfogalmazta véleményét a közúti fuvarozásban utazó tevékenységet végző személyek munkaidejének szervezéséről szóló 2002/15/EK irányelv módosításáról szóló európai parlamenti és tanácsi irányelvekre irányuló javaslatról.

2009.03.22

Nyelvemlékeink: ómagyar KRESZ-siralom

/ Menüpont: Aktualitás
Kép Bár alapvetően a logika és a precíz fogalmazás híve lennék, most egy kicsit olvasgattam a KRESZ-t, és változtattam a véleményemen. Bár nem sokat segítene rajta, ha vicceket szőnének bele – úgyis vicc az egész.

2009.03.22

Mobilitás: Budapest győzött - megérdemelten?

/ Menüpont: Aktualitás

Kép Megérdemelten vagy sem, mindenesetre Budapest kapta az Európai Bizottság mobilitási héthez kötődő díját. A magyar főváros a kerékpáros közlekedés népszerűsítése miatt nem először került a legjobb három közé, de most először nyert, 65 várost megelőzve

2008.09.17

Gyorshajtás, ittas vezetés: ezentúl külföldön sem büntetlenül?

/ Menüpont: Aktualitás

Kép 2001-ben 54 ezer halálos kimenetelű közúti baleset volt az EU‑ban Túllépte-e már a megengedett sebességhatárt külföldi nyaralása során? Ha igen, az esetek zömében megkönnyebbülve vehette tudomásul: a külföldi hatóságoknak túl sok eszköz nincs a kezükben, hogy behajtsák a kiszabott büntetést.