Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Aktualitás

Cikkek

2009.03.28

Utazó munkavállalók

/ Menüpont: Aktualitás

Kép Az EU Közlekedési és Idegenforgalmi Bizottsága megfogalmazta véleményét a közúti fuvarozásban utazó tevékenységet végző személyek munkaidejének szervezéséről szóló 2002/15/EK irányelv módosításáról szóló európai parlamenti és tanácsi irányelvekre irányuló javaslatról.

 
Teljes bejegyzés

2009.03.22

Nyelvemlékeink: ómagyar KRESZ-siralom

/ Menüpont: Aktualitás
Kép Bár alapvetően a logika és a precíz fogalmazás híve lennék, most egy kicsit olvasgattam a KRESZ-t, és változtattam a véleményemen. Bár nem sokat segítene rajta, ha vicceket szőnének bele – úgyis vicc az egész.
 
Teljes bejegyzés

2009.03.22

Mobilitás: Budapest győzött - megérdemelten?

/ Menüpont: Aktualitás

 

Kép Megérdemelten vagy sem, mindenesetre Budapest kapta az Európai Bizottság mobilitási héthez kötődő díját. A magyar főváros a kerékpáros közlekedés népszerűsítése miatt nem először került a legjobb három közé, de most először nyert, 65 várost megelőzve

 
Teljes bejegyzés

2008.09.17

Gyorshajtás, ittas vezetés: ezentúl külföldön sem büntetlenül?

/ Menüpont: Aktualitás

Kép 2001-ben 54 ezer halálos kimenetelű közúti baleset volt az EU‑ban Túllépte-e már a megengedett sebességhatárt külföldi nyaralása során? Ha igen, az esetek zömében megkönnyebbülve vehette tudomásul: a külföldi hatóságoknak túl sok eszköz nincs a kezükben, hogy behajtsák a kiszabott büntetést.

 
Teljes bejegyzés