Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Aktualitás

Cikkek

2009.05.11

A kutatás-fejlesztés intenzitása az Unióban

/ Menüpont: Aktualitás

Kép A tudomány, technológia és versenyképesség területének 2008-as adatait bemutató jelentés először ad áttekintést az uniós kutatási-fejlesztési beruházások és az Európai Kutatási Térség (EKT) tekintetében 2000 és 2006 között elért eredményekről.

 
Teljes bejegyzés

2009.05.05

Mérleg a megállókban

/ Menüpont: Aktualitás

Kép Mit szólnánk ha valaki a tudtunk nélkül világgá kürtölné az utcán, hogy éppen mennyivel nyomunk többet a kelleténél? Na persze, ha top formában vagyunk, talán még örülnénk is neki, de így a húsvéti lakomák után egy hónappal nem hiszem, hogy sokan lennének így ezzel.

 
Teljes bejegyzés

2009.05.03

Jogszabálycsomag az egységes európai égboltról

/ Menüpont: Aktualitás

Kép A Bizottság örömmel fogadta, hogy a Tanács politikai támogatásáról biztosította az egységes európai égboltról szóló jogszabálycsomagot

 
Teljes bejegyzés

2009.05.02

Max 120-szal mehetnének az autók az EU tervei szerint

/ Menüpont: Aktualitás
Kép Százhúsz kilométer/órában határoznák meg az autók maximális sebességét az Európai Unió szakértői - erről Komáromi Endre, az Országos Rendőr-főkapitányság közlekedésbiztonsági főosztályvezetője beszélt egy keddi sajtótájékoztatón.
 
Teljes bejegyzés

2009.04.27

Elvetették a kabotázs-piac teljes liberalizációját

/ Menüpont: Aktualitás
Kép Kevesebb üres kamion szennyez ezentúl Európa útjain, hosszabb időn át vezethetnek a buszsofőrök és szigorúbban ellenőrzik majd a fuvarozócégeket - egyebek mellett ezeket tartalmazza az EP plenáris ülésén csütörtökön jóváhagyott jelentés.
 
Teljes bejegyzés

2009.04.19

Kártérítés az autóbusszal és komppal közlekedőknek

/ Menüpont: Aktualitás

Kép Késés esetén kártérítést kapnak a komppal utazók .Elege van a járatkésésekből és -törlésekből amikor autóbuszon vagy tengeren utazik? Nos, akkor már nem kell sokáig mérgelődnie! Jövő szerdán ugyanis a képviselők többek között az autóbusszal közlekedők, illetve a tengeri és belvízi közlekedést igénybe vevő utasok jogainak megerősítéséről szavaznak.

 
Teljes bejegyzés

2009.04.16

Energiatakarékos autógumik

/ Menüpont: Aktualitás

Kép Egy autó üzemanyag‑fogyasztása negyedrészt a gumik minőségétől függ. Ha nem kellően felpumpált vagy rossz minőségű gumikkal autózik, a szokásosnál többször kényszerülhet tankolni. Mivel egy autó üzemanyag‑fogyasztása negyedrészben az autógumi minőségétől függ, nem mindegy milyent használunk – s ez a CO2‑kibocsátás miatt sem másodlagos

 
Teljes bejegyzés

2009.04.15

Közbeszerzéseken környezetbarát autót

/ Menüpont: Aktualitás

Kép Nemcsak az árat, hanem a széndioxid-kibocsátást, a légszennyezést és az energiafogyasztást is figyelembe kellene venni a közbeszerzéssel vásárolt járműveknél. Évente mintegy 110 ezer személygépjárművet, ugyanennyi kisteherautót, 35 ezer kamiont és 17 ezer buszt vásárolnak közbeszerzéssel az Európai Unióban.

 
Teljes bejegyzés

2009.04.10

Intelligens autókkal, egy balesetmentes Európáért?

/ Menüpont: Aktualitás
Kép Valamennyi európai polgár szeretne biztonságos utakon közlekedni. Csökkenthető‑e a közúti balesetek száma Európában? Gurmai Zita témában készített jelentése szerint mindenképpen! A képviselőasszony éppen ezért maradéktalanul támogatja az Európai Bizottság 2007-ben elindított „Intelligens autó” kezdeményezését.
 
Teljes bejegyzés

2009.03.29

Az Európai Parlament állásfoglalása az Izraellel közös légtér kialakításáról

/ Menüpont: Aktualitás

Kép Az Izraellel közös légtér kialakításáról szóló közleményében az Európai Bizottság Izraellel való átfogó, nyílt légiközlekedési megállapodás megtárgyalását és megkötését javasolta, és felkérte a Tanácsot, hogy engedélyezze a Bizottság számára egy ilyen megállapodásra irányuló tárgyalások megkezdését.

 
Teljes bejegyzés